Гулаш у лепињи

За почетак године нешто лепо. У Скадарлију сам некада ишао као на корзо. У шетњу. И, наравно, на лепиње са гулашом или кајмаком. А могло је да се добије и мешано. Узмеш у руку, отвориш ону "капу" на врху, па њом полако купиш гулаш. Још осећам тај укус. У Скадарлију одавно не идем. Она више није шеталиште. Тамо залазе само они са дубоким џепом, у приватизоване и скупе елитне кафане. Некада си могао да купиш фишек семенки или кикирикија, да станеш са стране, грицкаш и - гледаш. Београђанке, пре свега. Знао сам да пекара "Чарли" код некадашњег биоскопа "Балкан", има везе са пекаром из Скадарлије, на углу са Зетском. Нисам знао да ли још ради. Сада знам. После овог лепог текста о "Чарлију" и гулашу. Мој Београд душу има. Упркос свему.


https://forbes.n1info.rs/biznis/upoznajte-zvanicno-najstariju-preduzetnicku-radnju-u-beogradu-carli-pece-kifle-sest-decenija/?fbclid=IwAR3anRobwr7PyfbseHuGTffMiBRN1hqTW1bqQ6nQFldj-3pVGbNzvxVPYac

Коментари

Популарни постови са овог блога

Корени (2) – Код чукундеде и курђела у Међеђама

Корени (3) - Сеобе као судбина

Слике родног краја - 1. део